2024.04.26. - Ervin

Elpusztult Paul, a világhírû futballjós polip

Elpusztult Paul, a világhírû jóspolip a németországi Oberhausenben, a Sea Life akváriumban.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

Paul a dél-afrikai futball-világbajnokság alatt vált világhíressé, amikor sorozatban nyolc meccs eredményét jósolta meg: sikeresen kiválasztotta a gyõztes csapatokat. Végül a spanyol válogatott bajnoki címét is megjósolta, ezzel belopta magát a spanyolok és a világ szívébe.

A Sea Life központjának munkatársai és menedzsmentjét feldúlta a hír, hogy Paul elpusztult.

"Paul lázba hozta a világot azzal, hogy megjósolta a mérkõzések, sõt a döntõ kimenetelét is. Sikere talán nagyobb eseménynek számított, mint maga a világbajnokság. Természetesen megszerettük õt, nagyon fog hiányozni" - mondta el Stefan Porwoll, a Sea Life menedzsere.

A polip testét jelenleg hûtve tartják, amíg eldöntik, milyen módon adják meg számára a "végsõ tisztességet". Lehetséges, hogy kisebb temetést rendeznek neki, és síremléket emelnek az emlékére.

Porwoll szerint "furcsának tûnhet, hogy egy tengeri élõlényért teszünk ilyet, de rövid élete alatt Paul olyan népszerûségre tett szert, hogy ez tûnik a leghelyesebbnek".

Paul kimúlása nem okozhatott nagy meglepetést, hiszen a fejlábúak ideális körülmények között sem élnek tovább három évnél. Az oberhauseni Sea Life Aquarium vezetõje azonban már korábban is jelezte: a lengyel-ukrán rendezésû Eb-re gondoskodnak megfelelõ utánpótlásról, akit "mentoráról" szintén Paulnak neveznek el.

Carballino spanyol kisváros, amelynek polgármestere a nyáron személyesen avatta "díszpolgárrá" Pault Németországban, szeretné megkapni a kimúlt tengeri állatot, hogy tetemét egy tervezett focimúzeumban állítsa ki. Mint egy önkormányzati szóvivõ közölte, a városvezetés hivatalos levélben már kérte is az oberhauseni akváriumtól a jóspolip átadását.
Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra