Sydney - A kengurufogyasztásra való áttérés csökkenthetné az éghajlat felmelegedését okozó üvegházhatást: erre jutott egy tudományos jelentés, amelynek tartalmával az ausztráliai kormány legfõbb környezetvédelmi tanácsadója is egyetért.
Ross Garnaut professzor vizsgálata kimutatta, hogy az erszényesek csak nagyon kevés metángázt bocsátanak ki, ami a szervezetükben található egyik baktériumnak köszönhetõ.
Adó 1% felajánlás Állatvédelemre! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06
A tudós 600 oldalas jelentésében olyan rendszer bevezetését ajánlja, amelynek értelmében a kibocsátott gázmennyiség függvényében adnák ki az állattartási engedélyeket. Ez növelné a marha- és bárányhús árát és arra ösztönözné az ausztrálokat, hogy változtassanak táplálkozási szokásaikon.
A kenguruhús, amely valaha az ausztrálok fõ fehérjeforrása volt, így visszakerülne az asztalokra. Ross Garnaut számításai szerint a szarvasmarhák száma 7 millióval, a juhállományé 36 millióval csökkenhetne, a kenguruállomány pedig 34 millióról 240 millióra ugrana 2020-ig.