2024.04.19. - Emma

Hegymászónak állt a cicus

Hegymászónak állt a cicus
Hegymászónak állt a cicusMillie cica nem is olyan régen még egy amerikai állatmenhelyen sorvadozott, és nem is sejtette, hogy milyen nagy jövő előtt áll. Rövidesen ugyanis világhírű lett. Ő a sporttörténelem egyik különlegessége: egyike a világ - igen-igen csekély számú - hegymászó sportmacskáinak! Ehhez a szédítő karrierhez mindössze az kellett, hogy egy szenvedélyes hegymászó, Craig Armstrong a Utah állambeli menhelyen társat keresve felfigyeljen a szép és játékos cicára. Magához vette, és úgy döntött, gyakori túrái alkalmával nem zárja be, nem bízza idegenekre sem, hanem mindig magával viszi.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

Gyorsan kiderült: mindkét félnek szerencséje volt. Alakulhatott volna úgy a dolog, hogy Millie túl önfejű, makacs macskának bizonyul, akinek semmi kedve beszállni egy ember hóbortjába, és össze-vissza kóborol a túrákon, a lógás és meglógás lehetőségeit kutatva. Ez a cica azonban nem ilyen: gyorsan ráérzett a hegymászás szépségeire, és gazdájának hasznos sporttársa lett belőle!


Millie a gazdája szerint ideális mászótárs, ugyanis kíváncsi, szívesen fedez fel új helyeket, bátran bemerészkedik a veszélyesebb terepre is, ráadásul ügyes és gyors. Millie soha nem panaszkodik, mindig egyre magasabbra szeretne eljutni de azt is tudja, mikor kell abbahagynia: hol van az a pont, ahonnan már okosabb nem továbbmenni.

Millie cica saját, szabályos felszereléssel, szíjazattal, karabinerekkel, speciális kötelekkel is rendelkezik.

A macskabarát hegymászók - és a közös túrákon a sportoló cicáik is - természetesen gyorsan egymásra találnak: Millie-nek, a szép fekete macskának így már van egy vörös bundájú sporttársa is: Kenneth.


Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra