2024.04.20. - Tivadar

Cicákat mentettek a tűzoltók

Cicákat mentettek a tűzoltók
Cicákat mentettek a tűzoltókEgy kiscica megmentésére volt szükség, melyet a tűzoltók végeztek el. Az egyik bolt eladója reggel még a tetőről hallotta a később beszorult állatot nyávogni, később azonban már a fal mögül szólt a folyamatos, keserves macskahang. A tűzoltók legtöbbször passzívak a macskák, kutyák mentése kapcsán, most a hívásra kimentek. A felvonult tűzoltó egységek sokáig tehetetlenek voltak, mert mint kiderült, az állat a dohánybolt és az áruház közös fala közé szorult be. Vagyis bontani kellett a konténert, ehhez azonban a tulajdonos engedélyére volt szükség.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

– Óvatosan bontunk – beszélt telefonon az egyik tűzoltó, mire társai kissé bizonytalanul a sarokba állított flexre néztek. Végül azonban nem volt szükség ilyen drasztikus módszerre: az épület alját leszedve be tudtak nyúlni a cicáért, amely fennakadt félúton a tető és a föld között. A tűzoltók a dohánybolt alját megbontva fértek hozzá a beszorult macskához.


Az alig pár hetes kölyköt, amelyet épségben sikerült kiszabadítani, az Önkéntesek a cicákért egyesület munkatársa vitte haza. Hogy kinek kell fizetnie a hat tűzoltó közel háromórás munkájáért, arra a szakemberek csak a vállukat vonogatták... Megjegyezték: "igazi tűzoltóélmény számukra macskariasztás miatt vonulni..."
Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra