2024.04.19. - Emma

Ezért kellett többszáz állatnak meghalnia

Ezért kellett többszáz állatnak meghalnia
Ezért kellett többszáz állatnak meghalniaA rendőrség és a KWS közös akciójában kétszázhuszonnyolc egész elefántagyart és hetvennégy kisebb darabot foglaltak le egy raktárban - közölte a kenyai vadvédelmi szolgálat, hozzátéve, hogy a csempészáru súlya 2,152 tonna. A hatóságok beszámolója szerint ez az idei legnagyobb fogás az elefántcsont tranzitállomásaként is ismert Mombasában. Két gyanúsítottat, köztük a raktár tulajdonosát őrizetbe vették. Paul Muya, a vadvédelmi szolgálat egyik szóvivője arról tájékoztatott, hogy a törvények szigorítása óta védett állatfajok trófeáinak illegális birtoklása és kereskedelme miatt akár életfogytiglani börtönbüntetés vagy 20 millió shillinges (51,6 millió forintos) pénzbüntetés is kiszabható Kenyában.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

Azt egyelőre nem tudni, hogy az elefántagyarak Kenyából vagy esetleg a környező országokból származnak, valamint a szállítmány végállomása is ismeretlen. Az elefántcsont nemzetközi kereskedelmét 1989-ben betiltották, mert a világ elefántállománya 40 év alatt egymillióról 600 ezerre csökkent.

Az orvvadászat az utóbbi időben jelentősen megnőtt Afrika Szahara alatti térségében, ahol felfegyverzett bűnbandák mészárolják le az elefántokat és orrszarvúkat, hogy ellássák elefántcsonttal és orrszarvútülökkel az egyre szélesedő ázsiai piacot. Csak Afrikában évente mintegy 30 ezer elefántot mészárolnak le az agyaráért. A rinocéroszok porrá zúzott szarvát ázsiai orvosságokban alkalmazzák, míg az elefántagyarból főként ékszert és dekorációt készítenek.

Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra