2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Kutyája szagolta ki a gazdi mellrákját

Kutyája szagolta ki a gazdi mellrákját
Kutyája szagolta ki a gazdi mellrákjátElőbb fedezte fel a betegséget az eb, mint ahogy a szűrővizsgálatok kimutatták volna. A brit Maureen Burns 9 éves kutyája, Max januárban furcsán kezdett viselkedni. A gazdi attól tartott, hogy a négylábú beteg, esetleg haldoklik. „Különös jel volt, amikor jött, megérintette a mellemet az orrával, aztán hátrálni kezdett kétségbeesetten és boldogtalanul, szomorúsággal a szemében” – mesélte az asszony. Burnsnek ugyan volt egy csomó a mellében, azonban addig nem aggódott miatta, hiszen a legutóbbi mammográfiás vizsgálata negatívnak bizonyult.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

Mégis felkereste az orvosát, ám egy újabb mammográfia és ultrahang után is azt mondták neki, hogy a csomó ártalmatlan. Az asszonyt mégsem hagyta nyugodni a helyzet és biopsziát kért. A vizsgálat végül rákos sejteket mutatott ki.

A csomót azóta eltávolították Maureen melléből, és amint hazatért az operáció után, Max viselkedése is megváltozott. Újra az a vidám, életteli kutyus, aki korábban volt. „Szeretem Maxot és sokkal tartozom neki” – mondta a gazdi.

Maureen és Max esete nem egyedi, ugyanis vizsgálatok bizonyítják, hogy rengeteg kutya képes felismerni bizonyos rákfajtákat, még az előtt, hogy az klinikai diagnosztikai eszközökkel kimutatható lenne. Az ebek tudatosan ki is képezhetők erre a feladatra.

Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra