2024.04.20. - Tivadar

Életet mentett a hős vakvezető kutya

Életet mentett a hős vakvezető kutya
Életet mentett a hős vakvezető kutyaEgy pillanatig sem aggódott saját biztonsága miatt, és megmentette gazdája gyermekének életét a hős vakvezető kutya. A 28 éves, teljesen vak Jessica Cowley épp egy parkoló kijáratánál tolta egyéves kisfiát, Jacobot, mikor jobbról feltűnt egy nagy sebességgel közeledő személyautó. A nő nem észlelte a veszélyt, de szerencsére velük volt Jet, a vakvezető Labrador, aki azonnal akcióba lépett. A fekete kutya kitépte magát gazdája kezéből és félrelökte a babakocsit az autó elől, ezzel megmentve a kisgyerek életét, aki szerencsére csak kisebb sérüléseket szenvedett.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

"Jet megmentette Jacob életét" - mesélte Jessica, aki komoly sérüléseket szenvedett, mivel a gyorsan hajtó kocsi őt elsodorta. "Nem tudom, mi történt volna, ha nem löki félre az útból" - tette hozzá az anyuka. Sajnos Jacob sem úszta meg sérülés nélkül, a babakocsi ugyanis felborult és a kisfiú beütötte csípőjét.

Caroline Purnell állatorvos pont a parkolóban tartózkodott és szemtanúja volt a balesetnek. "Jet egyértelműen bebizonyította, mennyire fontosak ezek a kutyák" - mesélte a szakértő. "Egy pillanatig sem aggódott saját biztonsága miatt, mindent megtett, hogy segítsen a gazdája gyermekén".

"Úgy tekint Jacobra mintha a saját kölyke volna" - mesélte Jessica, aki immáron öt éve él együtt Jettel. "Amit tett, az nagyon bátor dolog volt, olyan nagyon büszke vagyok rá."

Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra