2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Terápiás kutyák vigasztalják a bostoni túlélőket

Terápiás kutyák vigasztalják a bostoni túlélőket
Terápiás kutyák vigasztalják a bostoni túlélőketSpeciálisan képzett vigasztaló kutyákkal próbálja elfeledtetni a bostoni merénylet sérültjeivel a történteket. A kutyusokkal a kórházakban keresik fel az áldozatokat, akik sokszor csak az állatok előtt tudnak sírni. A terápiás kutyák – kivétel nélkül golden retrieverek – egészen különleges módon képesek kapcsolatba lépni a sérült túlélőkkel, a kórházi személyzettel, de sokszor az egyszerű járókelőkkel is. A kutyák nem csak a sérülteknek túllépni a velük történteken, de a kórházak megviselt dolgozóit is felvidítják. Korábban egy iskolai lövöldözés után segítettek a gyerekeknek feldolgozni a történteket.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

„Néha már csak attól feltolulnak a hétfői emlékek az emberekben és könnyekben törnek ki, hogy elsétálunk egy kutyával mellettük” - mesélte Dutzmann, aki a kutyákat fenntartó bostoni luteránus templom egyik vezetője. „A kutya miatt képesek ilyen formában kifejezni az érzéseiket, és elengedni a fájdalmukat” - tette hozzá. A most szolgálatot teljesítő öt golden retriever közül kettő korábban a Sandy Hook általános iskolában történt lövöldözés után segített feldolgozni a gyászt a gyerekeknek.
A kutyák nem csak a sérülteknek túllépni a velük történteken, de a kórházak megviselt dolgozóit is felvidítják. A 25 éves Megan Bennett, aki ápolónőnek tanul és éppen a gyakorlatát teljesíti az egyik bostoni kórházban, azt mondta, a kutyák segítenek neki hinni abban, hogy minden jobb lesz. „Sokkal kevésbé stresszelek mióta idejárnak a kutyák. Egyszerűen imádom a őket, elvonják a figyelmem a valóságról. És a betegek arca is azonnal felvidul, amikor az állatok besétálnak a kórterembe” - lelkendezett a leendő ápolónő.
Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra