2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Elõször született magyar állatkertben szõrös tatu

Elõször született magyar állatkertben sörtés armadilló, azaz nagy szõrös tatu (Chaetophractus villosus), a különleges szaporulattal a miskolci intézmény dicsekedhet. Két hónappal ezelõtt, szeptember 2-án a Miskolci Állatkert Trópusi-házában született a nagy szõrõstatu-pár, Dömpi és Sophie fiú utóda.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

A tatuknál a vemhesség két hónapig tart, és általában két utód jön világra, most viszont egyke lett a kicsi, amely a mérlegelés és centizés szerint 126 grammal, 13 centiméteres testhosszal és 5 centiméter hosszú farokkal született.

Másfél hónaposan a szoptatás mellett elkezdett ismerkedni a szilárd táplálékkal, ami a tatuknál állati fehérje, valamint gyümölcs és kevés zöldeleség. A nagy szõrös tatu vagy más néven sörtés armadilló Dél-Amerikában honos, a félsivatagokban, a pampákon és ritkás erdõkben lakik. Az õsi övesállatok csoport tagjai. A világon eddig 117 egyedét tartották számon, a miskolci utóddal most már 118-at. A világ állatkertjeinek nyilvántartása szerint 2012-ben csak 10 egyed jött világra, Magyarországon eddig még soha nem született nagy szõrös tatu.
Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra