2024.04.19. - Emma

Ezer macskával él együtt egy amerikai nõ

Lynea Lattazio, elvált amerikai asszony ezer cicával él együtt kaliforniai birtokán. Hiába kerül havi 8 millióba a macskák eltartása, a nõ nem enged túlzott állatszeretetébõl.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

Lynea gyerekkora imádja a háziállatokat, fõleg a macskákat. Elõször 20 évvel ezelõtt fogadott be beteg cicát otthonába, akkor még csak 15-öt. Utána viszont szenvedélyévé vált az elesett állatok utáni törõdés, és egyre több macskát engedett be hajlékába.

Mára rekordot állított fel azzal, hogy több mint ezer cicussal osztja meg házát, akik közül legalább 100-at név szerint is ismer. S, bár lelkileg egyelõre bírja az állatok állandó ellátását, de anyagilag már kevésbé. Házán évek óta jelzálog van, többmilliós egyéb tartozásai vannak, és nem egyszer kényszerült arra, hogy valamelyik drága ékszerét - például a korábbi jegygyûrûjét - zálogházba adja, hogy macskáival meg tudjon élni. Sõt, Lyneának Mercedesétõl is meg kellett válnia, hogy tudja etetni kedvenceit.

A rengeteg cica miatt korábban egy nagyobb ház után kellett néznie, amelyhez elengedhetetlen volt egy hatalmas kert is. Jelenleg egy 5 hálószobából álló egyszintes lakásban lakik kedvenceivel, amelyet egy alacsony kerítés övez, hogy a macskák könnyedén kijussanak az utcára, ha éppen kóborolni támad kedvük.

Jelenleg több mint ezer cicám van. Körülbelül 800 felnõtt, 100 kölyök, valamint mintegy 100, akiket az utcáról fogadtam be, mert gondozásra szorultak, illetve 23 ajándékozott macskám van. Valószínûleg azért lettem ilyen nagy állatbarát, mert gyerekkoromban megtiltották, hogy cicám legyen. A macskák nagyon okosak és nem igénylik, hogy annyit foglalkozzanak velük, mint a kutyákkal. Persze elég nehéz eltartani õket, mert iszonyatos költségekkel jár, de úgy érzem, mégis ezt kell tennem, hogy valami jót cselekedjek a világban. Nem én vagyok õrült, hanem az, amit csinálok - mesélte egy amerikai lapnak Lynea.
Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra