2024.04.20. - Tivadar

Különös mutációk Csernobilban

Különös módon a csernobili atomerõmû melletti Pripjaty nevû szellemvárost fák, bokrok és állatok népesítik be. Feltehetõleg mutációk következtében az élõvilág képes volt alkalmazkodni a sugárzással megfertõzõdött környezetéhez.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

Pripjaty városát az atomerõmû alkalmazottai és azok családtagjai számára hozták létre annak idején. A Szlovák Tudományos Akadémia munkatársa közölte, hogy az atomerõmûtõl mindössze öt kilométerre kísérleti céllal termesztett szójabab- és len termés magvait viszonylag sugárzásmentesnek találták, annak ellenére, hogy a növények szára és levelei radioaktivitást mutattak.

A szlovák tudós ukrán kollégáival együttmûködve arra a megállapodásra jutott, hogy a területen termesztett növények magvainak állapota kielégítõ. Azonban azokat fogyasztásra még nem igazán ajánlják. A tudósok meglepõ módon a területet „élettel telinek” írták le. A Csernobili Fórum 2005-ös jelentése alapján az bizonyosodik be, hogy a katasztrófa sújtotta terület negyedévszázad elteltével a biológiai sokszínûség paradicsomává vált.
Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra