2024.04.19. - Emma

Fagyállóval mérgezik a kutyákat

Állatkínzó betörõk garázdálkodnak a XXII. kerületben. Az elkövetõk fagyállóval mérgezik meg a kutyákat, majd pár nap múlva, miután az eb elpusztul, kifosztják a házakat. A rendõrség egy gyanúsítottat már elfogott, de a hajléktalan férfi szabadlábon védekezhet.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

Budafok-Budatétény egyik utcájában fagyállóval kevert táppal mérgezték meg a kutyát. „Látták, hogy rézbõl van a csatorna, el akarták lopni, el is lopták” – mondta az egyik szomszéd. December közepe óta Budapest XXII. kerületében tizenegy hasonló eset történt, a gazdák félnek egyedül hagyni az udvaron a kutyákat. A veszélyre a helyi állatkórházban is figyelmeztetik a tulajdonosokat.

A fagyálló súlyos veseelégtelenséget okoz, az állatoknak akkor van esélyük a túlélésre, ha gazdájuk azonnal orvoshoz viszi õket. A kerületi rendõrkapitányság állatkínzás és lopás gyanújával nyomoz. Az egyik feltételezett elkövetõ már megvan, a férfi szabadlábon védekezhet.

– Az elsõ esetet követõ egy órán belül információgyûjtés során a XXII. kerületi rendõrök elfogtak, majd elõállítottak egy hajléktalan férfit, aki ez idáig ismeretlen társaival megalapozottan gyanúsítható a bûncselekmény elkövetésével. A XXII. kerületi rendõrkapitányság vizsgálja az esetek közötti összefüggéseket is – mondta a hírTV-nek a BRFK sajtóügyeletese.

Magyarországon 1998 óta tiltja törvény az állatkínzást, amely 2004 májusától bûncselekménynek minõsül. Az elkövetõ két év szabadságvesztéssel büntethetõ.

Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra