2024.04.25. - Márk

Tigriscsapdák felszedésére indulnak kínai önkéntesek

Önkéntesek tucatjai próbálják megmenteni Északkelet-Kína szibériai tigriseit az orvvadászok csapdáitól - derül ki egy helyi hírportál jelentésébõl.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

Az erdõk csapdamentesítésére mintegy hatvan önkéntes vállalkozott, õket a Hejlungcsiang (Heilongjiang) tartományi erdészeti hivatal mellett egy, a vadvilág élõhelyeinek védelmére alakult New York-i székhelyû nonprofit szervezet (WCS ) is támogatja - derül ki a harbinnews.com hírébõl.

A csapat január hetedikétõl egy héten át járja majd a tartományi erdõket, ahol a tigrisek elõfordulnak, és ahol nagy valószínûséggel az orvvadászok tigriscsapdákat helyeztek el. A csoport vezetõje Vang Lin (Wang Lin) elmondta, hogy az önkénteseket háromszáz, az ország különbözõ részeibõl jelentkezõ közül választották ki, életkoruk 19-tõl 65 évig terjed.

Van köztük köztisztviselõ, egyetemi hallgató, tanár, újságíró, orvos és vállalatvezetõ is - számolt be Vang. A legidõsebb férfi, az erdészet volt dolgozója elmondása szerint õ 30 éve kötelezte el magát a vadvédelemmel, és fáradságos, de hasznos tevékenységnek nevezte a munkát, amelynek része a mostani akció is.

A Kínában élõ szibériai tigrisek védett, veszélyeztetett vadak, az egykor Nyugat-Közép-Ázsiában és Oroszországban élt nagy macskák fennmaradt utódai. Az országban mintegy húszan élnek még nagyjából egyenlõ arányban a két szomszédos északkelet kínai tartomány, Csilin (Jilin) és Hejungcsiang erdeiben.
Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra