2024.03.29. - Auguszta

Állatvédõk nem engedik a sirályok lelövését

Kudarcot vallott a genovai légi forgalom küzdelme a repülõtér területére költözött sirály-kolóniával szemben, a gépek közlekedését akadályozó madarakat eddig sehogy sem sikerült rávenni a távozásra.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

Le kellene õket lõni, ez lehetne az egyedüli megoldás - ismerte el az olasz sajtónak Paolo Sirigu, a genovai légikikötõ vezérigazgatója. Szavait az állatvédõk azonnali tiltakozása kísérte, így Sirigu hangsúlyozta, hogy természetesen a sirályoknak nem esik bántódása.

Az Olaszország észak-nyugati részén fekvõ város repülõterén élõ szárnyasokat azonban valahogy el kell távolítani. Olaszországban a genovai repülõtéren történik meg leggyakrabban, hogy a le- és felszálló gépek madárral ütköznek. 2009-ben az olasz repülõtereken ez 851 alkalommal fordult elõ. Genovában tizennyolc esetben keletkezett vészhelyzet. Legutóbb karácsony alatt kellett ismét földre szállnia kifutóról már levegõbe emelkedett repülõnek.

Állandó harcot vívunk a sirályokkal, és mindig õk gyõznek - foglalta össze a "mérkõzést" Sirigu. Felsorolta, mivel próbálkoztak már a madarak elriasztására: utánozták lövések zaját, de ehhez az intelligens sirályok gyorsan hozzászoktak, és már nem félnek tõle. A sirályvadászatra kiképzett sólyom túl lustának bizonyult. A robot-sólymot pedig a sirályok csoportosan megtámadták. A repülõtér hangszóróiból harsogó madársírás sem vált be, haldokló sirály rögzített panaszhangja zengte be az egész repülõteret. A reptéri dolgozóknak és az utasoknak összeszorult a szíve, egyedül a sirályokra nem volt semmilyen hatással - számolt be a repülõtér vezetõje.

Sirigu utolsó reménye a kis méretû rakéták kilövése maradt. Az állatvédõk azonban hamar tiltakoztak ez ellen.

Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra