2024.04.19. - Emma

Prágában mentik a gorillákat

Hét tonna könyvet és képeket visz számos afrikai országba a prágai állatkert - melynek egy gorilla szerepel az emblémáján -, azért, hogy felhívja a gyerekek figyelmét a veszélyeztetett gorillák védelmére - jelentették be a park vezetõi.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

"A keleti fennsík gorilláinak védelme a célunk" - mondta az intézmény szóvivõje, Jana Ptacinska-Jiratova. Hozzátette, hogy a prágai állatkert gorilláiról készült könyv 15 ezer példányát, valamint további mintegy 120 ezer képes oktatótáblát küldenek afrikai országokba január elsõ felében.

"Ezeket ingyenesen fogjuk szétosztani nemzeti parkok környékén lévõ iskolákban Kamerunban, a Közép-afrikai Köztársaságban, Kongóban, Gabonban, Guineában és a Kongói Demokratikus Köztársaságban".

A kihalás szélén álló keleti gorilla (Gorilla beringei) a nedves trópusi öv hegyvidéki és síkvidéki mocsaras esõerdeiben él. Nagyjából 150-200 ezerre tehetõ a vadon élõ példányok száma, ami nagyjából 60 százalékkal kevesebb, mint negyedszázada.

A prágai állatkert korábban már szakemberekbõl álló csoportot küldött a kameruni Dja természetvédelmi területeire az ott élõ számos faj - többek között a gorillák - védelmére. Ezenkívül létrehoztak egy honlapot, amely folyamatosan beszámol a világ gorilláiról szóló hírekrõl, valamint SMS-adományokat fogad a fajmentõ programok számára.

Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra