2024.04.16. - Csongor

Bálna hátán lovagolt egy fiú Ausztráliában

Felmászott egy bálna hátára egy tinédzser a nyugat-ausztráliai Perth partjainál, s kb. fél percig úszott vele együtt, míg az állat le nem dobta magáról.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

Az éppen strandoló 14 éves Sam Mathesonnak fogalma sem volt arról, hogy törvénysértést követ el, amikor úgy döntött, hogy közvetlen közelrõl is megnézi a part felé közeledõ hatalmas tengeri emlõst. Sikerült is odaúsznia hozzá és karjával megkapaszkodni az oldalán úgy 20-30 másodpercre, félig a vízbe belelógva.

A fiú beszámolója szerint a simabálna csak akkor vette észre õt, amikor felkapaszkodott rá, ekkor azonban nemsokára a farokuszonya egy hatalmas csapásával magával rántotta a vízbe. Matheson rövid idõre víz alá került, de sikerült a felszínre emelkednie és kiúsznia a parti sziklákig. Sam szerint az állat úgy 14 méter hosszú lehetett, és a bõre "nagyon finom, nagyon puha tapintású" volt.

A tinédzser elmondta az újságnak, nem tudta, hogy törvény tiltja 30 méternél jobban megközelíteni egy bálnát, részint a faj védettsége, részint a balesetveszély miatt - egy bálna akár az uszonyával halálos csapást mérhet emberre.

A "bálnán lovagló fiút" akár 10 ezer ausztrál dollár bírsággal is sújthatták volna, ám végül megúszta figyelmeztetéssel, de a legfontosabb, hogy élve és épségben került ki a veszélyes kalandból.
Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra