2024.03.29. - Auguszta

Állatterápia raboknak

Kutyák, hörcsögök, papagájok és halak segíthetnek a nevelõtiszteknek a fiatalkorú elítéltek érzelmi fejlõdésében és értelmi nevelésében. A programot egyelõre kísérleti jelleggel indították.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

Az állatok elõször a szirmabesenyõi fiatalkorúak börtönében tartott egészség-napon debütáltak. A szervezõk azt remélik, hogy a program sikeres lesz, és akkor más börtönökben is bevezetik az úgynevezett kisállat terápiát.

A terápiás állatok közül a legnagyobb sikerük a kutyáknak volt. Néhány perc elteltével a rabok már felszabadultan simogatták, ölelgették a kutyákat. A kutyák mellett azonban az állatterápia részeként hörcsögök, papagájok és halak is segítik majd a fiatalok kiegyensúlyozottságának megteremtését. A gyógyító terápiás csoportban elhelyezett kisállatokat ezentúl fõleg a nehezen kezelhetõnek minõsített rabok etetik és gondozzák.

Szitka Szabolcs, alezredes, a Szirmabesenyõi Fiatalkorúak Büntetés-végrehajtási Intézetének igazgatója a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy a kísérleti program célja nem más, mint azoknak a fiatalkorúaknak, akiknek a serdülése, nevelkedése során fontos szocializációs problémái voltak, számukra próbálják ezt valamilyen módon helyrehozni.

A háziállat-terápia mellett az egészségnapon szakemberektõl, orvosoktól fogápolási, táplálkozási és higiéniás tanácsokat is kaptak a rabok. Az egészségnap zárásaként pedig csaknem 100 rab együtt tornázott.

Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra