2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Megkétszerezik a vadon élõ tigrisek számát

A következõ tizenkét évben világszerte óv- és segélyintézkedésekkel fogják megkétszerezni a vadon élõ tigrisek számát - állapodott meg bali konferenciája zárásaként szerdán az a tizenhárom ország, amelyben még élnek szabadon tigrisek.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

A háromnapos találkozó a Szentpétervárott szeptember 15. és 18. között megrendezendõ "tigriscsúcsot" hivatott elõkészíteni, amelyen a világszinten összehangolt terveket dolgozzák majd ki.

A Természetvédelmi Világalap (WWF) szerint az állatok életterének megvédéséhez azonnal legalább 356 millió dollárra (80 milliárd forintra) lenne szükség.

"Miután ez a tizenhárom ország megmutatta, hogy komolyan veszi a tigrisek védelmét, a világméretû tervek sikere már a nemzetközi közösség és a tigrisekkel rendelkezõ országok finanszírozásától függ" - fejtette ki véleményét Michael Baltzer, a nemzetközi WWF-tigrisprogram vezetõje.

Az országok megegyeztek abban, hogy a vadmacskák életterét az országhatárokon túl is biztosítják, egészséges számú zsákmányállatot biztosítanak a tigriseknek és mindenekelõtt erõteljesebben üldözik a vadorzókat, akik jelenleg a legnagyobb veszélyt jelentik az állatok számára.

Ötven évvel korábban még több mint ötvenezer tigris élt Ázsiában, mára számukat 3200-ra teszik. Szórványosan elõfordulnak Bangladesben, Bhutánban, Kambodzsában, Kínában, Indiában, Indonéziában, Laoszban, Malajziában, Mianmarban, Nepálban, Oroszországban, Thaiföldön és Vietnamban.

A nemzetközi tigrisvédelmi kampányt többek között azért idõzítették éppen 2010 és 2022 közé, mert ezek a tigris évei a kínai naptárban.
Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra