2024.04.20. - Tivadar

Kutyáknak ad koncertet a sydneyi operaház

Kutyáknak szóló, húszperces koncertet adnak a sydneyi operaház lépcsõin. A zenét Laurie Anderson performansz-mûvésznõ komponálta. Férjével, Lou Reed rockzenészek a sydneyi Vivid Live mûvészeti fesztivál kurátorai. A kutyazene múzsája a New York-i házaspár Lollabelle nevû, rat terrier fajtájú ebe volt.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

A magas frekvenciájú hangokból álló zene igazi csemegét jelenthet a négylábúaknak, míg a gazdik csupán némi csipogást hallhatnak. Az operaház szerint a mûsor egyszerûen "kötelezõ minden kutya és kétlábú barátja számára".

Peter Higgins sydneyi állatorvos kissé szkeptikusan áll hozzá a kutyakoncerthez, véleménye szerint ugyanis túlságosan emberként kezelik az állatokat, a szakirodalomban pedig szó sem esik arról, hogy a kutyák élveznék a zenét. A professzor azonban megnyugtatásként hozzátette: a koncert legalább fájni biztos nem fog az ebeknek.

A hangverseny teljességéhez a négylábú közönség is nagyban hozzájárul majd, hiszen az õ ugatásuk, vonyításuk és nyüszítésük is kiegészíti majd a "zenei élményt". A kitartóakat a koncert végén kutyakeksszel jutalmazzák.

Az elõadás hossza azért húsz perc, mert a kutyák tovább nem képesek figyelni. Hogy ne hagyják el a "nézõteret", az ebeket nagyság szerint karámokba terelik és egy profi kutyakiképzõ is foglalkozik velük.

A koncert nem nélkülözi az iróniát sem, hiszen Sydney nem éppen kutyabarát: az ebek sem vonattal, sem busszal, sem taxival nem utazhatnak a városban, a híres operaház környékén pedig egyszerûen nemkívánatosak.
Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra