2024.04.23. - Béla

Szent szarvast lõtt ki egy japán férfi

Számszeríjával halálosan megsebesített egy szentként tisztelt vemhes õzet egy férfi a Nara-parkban, Japán egyik világhírû turistafellegvárában.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

A letartóztatásakor a férfi bevallotta, hogy pénzgondokkal küszködött, és úgy gondolta, a lelõtt állat húsát jó áron el tudja majd adni. Még március közepén lõtt az õzre 52 centiméteres fémnyilával, amely az állat gyomrába fúródott. A park dolgozói másnap találták meg a sebzett õzet. Megoperálták, de sérülése miatt már menthetetlen volt.

Az orvvadász tettét követõen elmesélte egy ismerõsének, hogy a közeli üzlet biztonsági kamerája valószínûleg rögzítette tettét.

A japán Honsú-szigeten lévõ Nara-parkban élõ ezer szarvast a törvény is védi. A nemzeti kincsként számon tartott állatokat az istenek követeiként tisztelik. A tettest ezért a kulturális tulajdon védelmérõl szóló törvény megsértésével vádolják. A férfi pénz- vagy akár börtönbüntetésre is számíthat.

Nem ez az elsõ eset, hogy kilõnek egyet Nara szent állatai közül: 2003-ban nyíllal, öt évvel késõbb pedig szigonnyal öltek meg egy-egy példányt.
Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra