2024.03.29. - Auguszta

Visszatérhetnek New Yorkba a méhek

Újra hozzá kell szokniuk New York lakóinak a zümmögéshez, ugyanis a városvezetés feloldotta a méhtartás eddig érvényben lévõ tilalmát.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

A méhészek azt követõen bújhatnak elõ eddigi rejtett zugaikból, hogy a helyi termesztésû és készítésû élelmiszereket gyártók sikeres kampányt folytattak New York városának egészségügyi bizottságánál - számolt be internetes kiadásában a The Daily Telegraph címû brit lap.

A méhtartóknak ezentúl csak annyi a tennivalójuk, hogy regisztrálják kaptárjaikat, és garantálják a biztonságos nevelést.

Korábban szinte törvényen kívüliként bántak a méhészekkel, akikre akár kétezer dolláros (közel 400 ezer forint) pénzbírság várt, ha méhekkel csípték el õket.

A "neurotikus" nagyvárosban Rudy Guiliani polgármestersége idején az egzotikusnak számító házi kedvencek elszaporodása miatti problémákra reagálva léptettek életbe tilalmat, amelyet a méhek is megszenvedtek.

Bármennyire is meglepõ, a "zümik" mellett a grizzlyk, a gepárdok, a skorpiók, az elefántok és a vadászgörények kerültek tiltólistára annak idején.
Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra