2024.04.16. - Csongor

Egyiptomi mau

Egyiptomi mau
Az egyiptomi mau egyiptomi macskafajta alkata nem keleti jellegû, hanem valamivel testesebb, zömökebb, izmosabb. Bundája erõteljesen mintázott. Szõrszínek: ezüst, bronz, füstös fekete (a feketét csak tenyésztik, a versenyeken nem kívánatos változat, gyakran nem engedik benevezni).

Kairó környékérõl származik, õsi és természetes fajta. Azt tartják róla, hogy az óegyiptomi macskaistenek leszármazottja, mivel homlokát a szkarabeuszbogárra emlékeztetõ rajzolat díszíti. Egyiptomi nyelven a mau macskát jelent.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

Kedves, játékos, ember kedvelõ cica. Teste fejlett, izmos, csontozata erõs. Feje enyhén kerekített és ék alakú, közepesen nagy fülei hegyesek. A szem színe a macska fejlõdése során lassan alakul ki, végül élénkzöld színû lesz. Hátsó lábai karcsúak, hosszabbak mint az elsõk. A farok közepesen hosszú, vége felé keskenyedõ. A szõrzet tömött, puha, némi fésülést igényel. A test alsó felén a szõr színe világosabb. A mancsok és a talppárnák feketék, az orrtükröt, az ajkakat és a szemeket erõs fekete kontúr határolja.

Az egyiptomi mau ragaszkodó, barátságos, játékos, önálló jellem. Rendkívül intelligens, tanítható, aktív egyéniség. Szereti, ha sok minden történik körülötte. Dallamos hangját gyakran hallatja, szeret "beszélgetni" gazdájával. Az egyiptomi mau egyike azon kevés macskafajtáknak, amelyek élvezika a pórázon sétáltatást.



Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra