2024.03.29. - Auguszta

Elitta a pénzét, a juhok meg éhen döglöttek

Egy Olt megyei juhász 28 000 lejt (7 000 eurót) költött italra, miközben a falu juhai éhen haltak. A pénz a juhtenyésztésre kiadott kormánytámogatásból származott, a juhok számára kellett volna tápot vásárolnia belõle. Vulpeni községben az elsõ tavaszi szellõvel a rohadás szaga kezdett terjengeni.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

A falusiak gyanút fogtak és hívták a rendõrséget. Több órás keresés után kiderült, hogy a szag forrása a falu esztenája, ahol több tucat juhtetem rothadt. A vizsgálatok szerint a juhok legalább három hónapja megdöglöttek, és az olvadás érkeztével bomlani kezdtek.

A vizsgálat azt is kiderítette, hogy a juhok éhen pusztultak, mivel a juhász a juhtápra kapott pénzt a falu kocsmájában itta el. Az oltyán csobán 28 000 lejt költött szeszes italra, miközben elhullottak a juhok.

"Mi? A nyulak meg a kecskék nem döglenek meg? És nem szól senki semmit. Igen, megittam az étel árát, de ezek, mint a bolondok, betegek lettek. Mit csináljak, hogy megdöglöttek?" - vágott vissza a falusiaknak az 57 éves Dumitru Iordache. A férfit a rendõrség mentette meg a falusiak haragjától és a lincseléstõl.
Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra