2024.04.19. - Emma

Mit kaphatszt a lovaktól szereteten kivûl?

Bár ritkán, mégis elõfordulhat, hogy lovakkal való érintkezéskor elkaphatunk olyan betegségeket, amelyeket az állat hordoz. Elõzzük meg!
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

A lovas sportok esetében mindig arra fektetik a hangsúlyt, hogy elkerüljék a baleseteket. Szakemberek szerint azonban fontos lenne az is, hogy azokról a fertõzésekrõl is szó essék, amelyeket az állatok terjesztenek.

A leggyakoribb, ami állatról emberre terjedhet, a veszettség. Ennek a veszélye lovak esetén is fennáll, mivel a legelõn könnyen kapcsolatba kerülhetnek fertõzött vadállatokkal. Ugyanakkor felesleges rettegni az influenzától - bár a lovak esetében is létezik a betegség, ember és állat között csak ritka esetben terjed.

A gyakori fertõzések megelõzése érdekében nem csak a lovassportok szerelmeseit kell megfelelõen tájékoztatni. Fontos, hogy az orvosi egyetemeken is hangsúlyt fektessenek arra, mely betegségekre kell fokozottan odafigyelni. Éppen ezért a Kentucky Egyetem kampányának részeként az oktatási intézmények tanrendjébe is beiktatják azokat a tanórákat, amelyeken a leendõ orvosok tájékozódhatnak a veszélyt jelentõ fertõzésekrõl.
Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra