2024.03.29. - Auguszta

Kötelezõ lesz a mikrochip a brit kutyáknak

Kötelezné a brit kormány az ebtartókat, hogy mikrochipet ültessenek be kutyáik bõre alá. Emellett kötelezõ biztosítás bevezetését is tervezik a kutyatámadások sérültjeinek kártalanítására.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

Alan Johnson belügyminiszter kedden elmondta: az új rendeletek elsõsorban a felelõtlen kutyatartók ellen irányulnak, akik megfélemlítés céljából tartanak veszélyessé váló ebeket. "A kutyatulajdonosok többsége felelõs állattartó, ám kétségtelen, hogy jó néhányan azért tartanak kutyát, hogy megfélemlítsenek másokat, azaz a kutyákat fegyvernek használják. Ezt a magatartás nem fogjuk tûrni" - hangoztatta a miniszter.

Nagy-Britanniában sok házikedvenc bõre alá ültettek be már ilyen mikrochipet. Ennek segítségével ugyanis könnyebben megtalálhatóak az elkóborolt kutyák. Az RSPCA (Royal Society for the Prevention of Cruelty to Animals) brit állatvédelmi szervezet adatai szerint tavaly mintegy hetvenezer háziállat kapott mikrochipet a vállai közé.

A brit kormány javaslata több általános döbbenetet kiváltó kutyatámadás nyomán született: novemberben egy négyéves fiúcskát mart halálra a család kutyája Liverpoolban, februárban pedig egy hároméves fiút ölt meg nagyanyja két házikedvence.

Az RSPCA adatai szerint a szigetországban ráadásul tizenkétszeresére nõt a szervetett kutyaviadalok száma 2004 és 2008 között.
Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra