2024.04.23. - Béla

Iszonyatos kínokat éltek át a mérgezés után - kutyákat mérgeztek Szekszárdon

Kutyákat mérgeztek meg Szekszárdon a hétvégén. Az állatok mérgezett halat ettek az egyik utcában, gazdáik szerint iszonyatos kínokat éltek át. Az egyik kiskutya nem is élte túl a mérgezést. A kutyatulajdonosok szerint az egyik utcában élõ férfi tette ki a mérgezett halakat, feljelentést tettek a rendõrségen.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

Négy kutya lett rosszul még szombaton. Az egyik állat elpusztult, hármat még meg tudtak menteni. Infúziót kaptak és ellenmérget. Az utcában élõk négy helyen találtak mérgezett halat, ezeket mind összeszedték.

Fiáth Szilvia, a Tolna Megyei Állat és Természetvédõ Alapítvány elnöke szerint, ha a hétvégén nem szedik össze a rendõrökkel a mérgezett halakat, és esetleg a környéken élõ gyerekek megfogják, megnyalják az állatokat, akár haláleset is történhetett volna

Az utcában sok a gazdátlan macska is, az állatvédõk szerint ezek közül is több elpusztulhatott. A kutyatulajdonosok állatkínzásért és közveszély okozása miatt feljelentés tettek. A rendõrök a méregbõl vett mintát vizsgálatra küldték.
Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra