2024.04.20. - Tivadar

Csimpánz elvonókúrán

Zsorát, a csimpánzt elvonó kúrára küldik, mert nagyon rákapott a sörözésre és a dohányzásra.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

Zsora jó öt éve a Don menti Rosztov állatkertjének lakója. Amúgy nyugdíjas, mert korábban cirkuszban dolgozott, de ahogy idõsödött, egyre lustább lett, agresszívvá vált, és gazdái az állatkertnek adták, hátha ott megnyugszik.

A tehetséges csimpánz a rosztoviak kedvence lett. Filctollal festegetett papírra, idõnként pedig a body art mûvészetének hódolt: önmagát is befestette tetõtõl talpig. Olyannyira megszerették, hogy agyon kényeztették minden jóval, meg rosszal is: rászoktatták a sörre és a dohányzásra.

Hiába kérték az állatkert dolgozói a látogatókat, hogy ne adjanak neki sört meg cigit, és hiába lakott hármas kerítés mögött, Zsora szégyentelenül kunyerált, és valakinek mindig sikerült bedobni hozzá a sörösüveget. Mulatságosnak találták, ahogy a csimpánz kinyitja az üveget, megissza a sört, aztán az üres üveget visszadobja a tömegbe.

A részeges csimpánzról beszámoló Komszomolszkaja Pravda címû lapnak egy szakértõ elmondta, hogy az állatok védtelenek az alkohollal szemben, mert szervezetükbõl hiányzik az etilalkohol feldolgozásához szükséges enzim. Ezért az emberekhez képest sokkal hamarabb berúgnak, részegen viszont éppen olyanok, mint azok: duhajkodnak, még akarnak inni, és néha agresszívvá válnak. Aztán jön a másnaposság, amikor sok vizet isznak, és szintén meglehetõsen agresszívak. Úgy is kell gyógyítani õket, mint az embereket: teljes alkoholelvonással. A szakértõ szerint azonban Zsora gyógyulására legalábbis az orosz állatkertekben kevés az esély, mert az emberek nem elég fegyelmezettek.

Zsora tehát most a kazanyi állatkertbe költözik, és ezt nem csak a rosztovi emberek sajnálják majd, hanem az ottani csimpánzok is. A tapasztalt, sokat látott macsó érkezéséig ugyanis nem születtek csimpánzbébik Rosztovban, de Zsora azonnal olyan bensõséges viszonyt épített ki a helyi csimpánzhölggyel, hogy az egymás után több kicsinek adott életet.
Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra