2024.03.29. - Auguszta

A megkínzott eb Németországba került

Igazi sikertörténet Indigó (1) kutyus sorsa. Bár az orvosok nem jósoltak nagy jövõt az ebnek, az állatmentõk gondoskodásának köszönhetõen ma újra boldog, vidám életet élhet.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

A csont és bõr kölyköt tavaly májusban egy tóba esve találták meg állatvédõk, és azonnal elvitték orvoshoz. A vizsgálatok során kiderült: az akkor féléves kutyust korábban egy autó gázolta el, a baleset miatt gerincsérve alakult ki, és izomsorvadása volt. Az állatorvosok akkor úgy gondolták, már sosem fog lábra állni a dalmataszerû kutyus.

– A beteg kutyus egyik ideiglenes örökbefogadónkhoz került, aki nem törõdött bele az orvosok döntésébe. Megmûtötték az állatot, és rendszeres fiziko- meg mágneses terápiára vitték. Órákig masszírozták az erõtlen lábát, hogy visszatérjen bele az élet. Készítettek neki egy kiskocsit, amiben úgy tudott egyedül közleked­ni, hogy ne terhelje a hátsó lábát.

Majd egyszer csak bekövetkezett a csoda. Elõször csak egy, majd még egy lépést tett meg egyedül. Ma pedig már szalad – mesélte Schneider Kinga, a Noé Állatotthon sajtómunkatársa. – Egy német partnerszervezet segítségével Németországban sikerült új, szeretõ gazdit találni Indigónak. A kutyus szombaton érkezett meg új otthonába, az elsõ hírek szerint nagyon jól érzi magát, csak lépcsõt mászni nem szeret.
Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra