2024.04.18. - Andrea, Ilma

Elharapta egy kislány torkát a kutya Kijevben

Ukrajna - Meghalt egy nyolcéves kislány az Ukrán fûvárosban, mert egy német juhászkutya átharapta át a torkát. A kutya gazdáját a sokk miatt elmegyógyintézetbe kellett szállítani.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

A megvadult német juhász eddig tisztázatlan körülmények között támadt rá a 8 éves Dariára. Csak annyi bizonyos, hogy a kutyát senki sem uszította rá a gyerekre. A vérzõ kislányhoz a szomszédok hívták ki a mentõket, ám mivel azok késlekedtek, egyikük a saját kocsiján szállította kórházba a sérültet. Szemtanúk azt állítják, hogy a mentõkocsi 20 perccel a hívást követõen ért ki a helyszínre.

A kórházban megállapították, hogy a kutya szétmarcangolta a kislány arcát, és átharapta a nyaki ütõerét is. A vérveszteség miatt a sebészek már nem tudtak segíteni rajta. A kislány a mûtõasztalon halt meg.

A fõvárosi Gazeta po-kijevszki címû lap úgy tudja, hogy a kutya gazdájának felesége megjelent a kórházban, majd ismeretlen helyre távozott. Késõbb kiderült, hogy a kapott sokktól elborult az elméje, ezért be kellett szállítani a pszichiátriára. Férje az eset idején nem tartózkodott Kijevben.

A kutyát jelenleg megfigyelés alatt tartják. A kijevi rendõrkapitányság a sajtónak elmondta, hogy mivel az ebet senki nem ösztökélte támadásra, a gazdáját legfeljebb pénzbírságra, vagy 15 napi elzárásra ítélhetik.
Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra