2024.04.19. - Emma

Óriás szõrlabdacsot eltávolító mûtéttel mentettek meg egy oroszlánt

Smarden - Óriási szõrlabdát távolítottak el sürgõsségi mûtéti során az állatorvosok egy angliai szafari park afrikai oroszlánjának gyomrából, megmentve a kimúlóban lévõ állat életét.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

A Tiny névre keresztelt kétszáz kilónyi nagymacskát még a ketrecében érte az altatólövedék, és csak azután kezdõdött meg a nagyszabású operáció, amelynek során a hat állatorvos mellett még nyolcan segédkeztek.

"Az oroszlánjainkat lóhússal etetjük, amely tartalmaz egy bizonyos mennyiségû bõrt és lószõrt is, mivel az megkönnyíti az állatok emésztését" - magyarázta Mark Edgerley, Tiny gondozója a The Daily Telegraph brit lap tudósítójának. A hosszú mûtéttel nem csak a futball-labda nagyságú szõrlabdacsot távolította el a sebészcsoport, hanem még egy három láb hosszú gyulladt béldarabot is.

"Életveszélyes helyzet volt ez Tiny számára. Már jó pár napja beteg volt, mielõtt az állatorvosok a sürgõsségi beavatkozás mellett döntöttek. Ha ezt nem hajtották volna végre, akkor már halott lenne" - mondta Maralyn Hawkins, a mûtétet elvégzõ állatorvosi intézet igazgatója.

A mûtét után, az állatot visszaszállították saját lakhelyére, ahol késõbb magához tért az altatásból. "Kitûnõ állapotban van. Tiny most már az egészség mintaképe, és újból régi önmaga, ahogy élvezi a játékot testvéreivel" - mesélte az állatról Adrew Porter, a szafaripark illetékese.
Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra