2024.04.25. - Márk

Túlélõmûvész koala: több mint 10 kilométert autózott a hûtõrácsra "kenõdve"

Sydne - Frontálisan ütközött egy koala egy autóval Ausztráliában, a kocsi pedig 100 kilométeres tempóval még tízenkét kilométeren át vitte, mert az állat feje és egyik mancsa beszorult a hûtõrácsba.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

Mindezek ellenére a koala csodával határos módon túlélte az ütközést és a kéretlen "fuvart", méghozzá súlyos sérülés nélkül. A kocsi vezetõje csak útja végén vette észre az állatot, melyet csak úgy tudtak kiszabadítani, hogy egy ollóval szétvágták a hûtõ rácsát.

A koala kórházba került, ahol némi fájdalomcsillapítót adtak neki - vélhetõen igencsak sajoghatott a feje -, aztán enni és inni. Az állat ugyan jó ideig eléggé el volt "kenõdve", legalábbis kábának tûnt, de pár óra múlva már teljesen magához tért és jó étvággyal falatozott.

A hím koalát máris "Ausztrália legszerencsésebb erszényeseként" emlegetik, s megmentõi elnevezték "Ely 'Lucky' Grills"-nek, vagyis a Szerencsés Rácsos Elynek.

Szerencsés Ely 45 napig marad az Australian Wildlife kórházban, amelyet Steve Irwin, a néhai nagy természet- és krokodilvédõ alapított. Az intézetben kikezelik egy chlamydiafertõzésbõl is.
Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra