2024.04.16. - Csongor

Kedvencek temetõje Moszkvában

Kedvencek temetõje nyílt nemrég Moszkva mellett, s ez egész Oroszországban az elsõ hivatalos - vagyis a szükséges engedélyekkel rendelkezõ - ilyen intézmény.

A szeretett háziállatokat eddig egy-egy park sarkában temették el gazdáik, de lelkiismeretlen emberek még a játszótéri homokozókban is képesek voltak elásni kimúlt kedvencüket, noha mindezt természetesen tiltják az állategészségügyi szabályok.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

Amelyek szerint csakis a kimúlt állat hamvait szabad eltemetni, aki tetemet temet el, azt megbírságolhatják, ha elcsípik.

A krematóriumban egy egyéni elhamvasztásért 12-15 ezer rubelt (84-105 ezer forintot) kérnek, de a csoportos hamvasztás csak 2000 rubelbe (14 ezer forintba) kerül. A Komszomolszkaja Pravda címû lap azonban kinyomozta, hogy sok a csalás, s a gyászoló gazdik gyakran nem is saját állataik hamvait kapják meg.

Az új temetõ mindenesetre szép és ápolt, igaz, itt a sírhelyért éves bérleti díjat kell fizetni. Ennek fejében viszont õrzik a kolumbáriumokat és a valóban méltóságteljes sírköveket, amelyeken orosz szokás szerint többnyire látható a kimúlt kedvenc képe is.

A temetés egyébként Oroszországban is drága, mint mindenütt a világon. Az elhunyt emberek eltemetése legalább 50 ezer rubelbe (mintegy 350 ezer forintba) kerül.
Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra