2024.04.19. - Emma

Házas gõték, háztalan házaspár

Gõték tettek háztalanná egy házaspárt Nagy-Britanniában jó idõre. A XVIII. században épült ház 1 millió fontot ér - 350 millió forintot -, és a pár nagyon szereti, mégis kénytelen volt kiköltözni belõle lakókocsiba, mert a tavaly nyári árvizek komoly kárt tettek az ingatlanban.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

A javítási munkák már csaknem befejezõdtek, amikor egy vízelvezetõ árok "eldugulása" miatt ismét kisebb árvíz keletkezett az épületben és késedelmet szenvedett visszaköltözésük.

A minap azután újabb fél évvel odébb tolódott, hogy visszatérhessenek drága otthonukba, mivel a Környezetvédelmi Hivatal úgy sejti, ritka tarajosgõték élnek az árokban, ezért nem szabad "akadálymentesíteni", mármint a dugulást elhárítani. Biztosan ugyan nem tudni, de már a gyanú is elég volt ahhoz, hogy a hatóság megtiltsa a párnak a visszaköltözést, mivel elõbb meg kell bizonyosodni, hogy nem élnek-e a ház vízelvezetõ árkában a védett állatok, és ha igen, akkor a lehetõ legkíméletesebben el kell költöztetni õket.

Pusztán a megfigyelés három hónapba telik és júniusnál nem kezdõdhet elõbb. A gõték gyengéd kitelepítése így csak õsszel kezdõdhet.

"Ismerem a törvényt, és tisztelem is, de az azért mégiscsak nevetséges, hogy pár gyík sorsa fontosabb egy emberpárénál" - dohogott a 67 éves férj a Daily Express címû brit lapnak.
Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra