2024.04.19. - Emma

20 ezer állatot mészároltak le az EB nevében

20 ezer állatot mészároltak le az EB nevében
Több mint húszezer kutyát és macskát mészároltak le Ukrajna-szerte az elmúlt hónapokban. Állítólag azért, hogy a kóbor jószágok ne zavarják a jövõ évi labdarúgó- Eb-re látogatókat. Az állatvédõk tiltakoznak.A hatóságok szerint túlságosan sok állat kóborolt szabadon az Eb-meccseknek otthont adó Kijev, Doneck, Harkiv és Lviv utcáin, ezért volt szükség a befogásukra. A Német Állatvédõ Szövetség Ukrajnában járt munkatársai megdöbbenve tapasztalták, hogy a sintérek által befogott állatoknak meg sem kísérelnek új otthont, gazdát találni, egyszerûen megmérgezik vagy agyonlövik õket.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

Viszonylag jól is jövedelmez a mészárlás, hiszen szõrmesapkák, bundák készülnek a lenyúzott prémekbõl, a csontokat pedig állateledelként hasznosítják.

A szakértõk szerint Kijevben csak tavaly húszezer kutyát és macskát öltek meg a futball-Eb „nevében”, Doneckben pedig 35 fontnyi összeget (12 ezer forint) fizetnek minden egyes befogott kóbor kutyáért, macskáért. Nem csoda, hogy sokan láttak neki az ukrajnai városok „megtisztításának”, ám az egyre terebélyesedõ nemzetközi tiltakozás hatására – állítólag – beszüntették a hajtóvadászatot.

– A sintértelepeken dolgozók szerint öreg, beteg jószágokról volt szó, de láttunk sok kölyökállatot is – mondta Judith Pein, az állatvédõk szóvivõje. – Kegyetlen mészárlás folyik…

A szervezetnek nincs tudomása arról, hogy Lengyelországban – a jövõ évi Eb másik házigazdájánál – történtek volna hasonló atrocitások.





Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra