2024.04.19. - Emma

Kutyák kimentése a tómeder csapdájából

Kutyák kimentése a tómeder csapdájából
Az elkóborló kutyusok csapdába estek

Szerdán a lakosság és a rendõrhatóság részérõl érkezett a bejelentés az Orpheus Állatvédõ Egyesület állatvédelmi központjába arról a két kutyáról, akik 10-12 órája a Zápor tó mesterséges medrébe rekedtek. A kiérkezõ állatvédõk az iszapos, salakos, bûzlõ tóban megtalálták a kilátástalan helyzetükben zavarodottan bolyongó kutyákat. Az állatmentõ szakemberek állatmentõ munkáját a helyszínen összeverõdött aggódó lakosság is segítette, az akkorra már vizes / iszapos, kihûlt négylábúak sikeresen befogásra kerültek.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

Az állatok az Orpheus Állatvédõ Egyesület Ebrendészeti Központjában meleg helyre kerültek, közben megkezdõdött a spániel és a labrador kutyák azonosítása, illetve gazdáik felkutatása. A tulajdonos jelentkezésével felgyorsulhattak az események, másnap már a tartó az állatok érvényes oltási papírjai bemutatása után haza is vihette a felelõtlenül szabadjára engedett kutyákat.

Az ügy sikeresen zárult, se sajnos az esetek többségében az állatvédõk már késõn érkeznek. Felelõs állattartással megelõzhetõk lennének a kedvencek kapcsán kialakult tragédiák. A háziállatokért minden esetben az ember a felelõs, elhagyni, kitenni vagy fizikailag / lelkileg károsítani állatkínzás, ami a hatályos törvények szerint börtönnel is büntethetõ bûncselekmény.

A két kutya mentése





Rögtönzött szemléletformáló munka:
Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra