2024.03.29. - Auguszta

Három apró szurikáta-csemetével lett gazdagabb a Schönbrunni Állatkert

Három apró szurikáta-csemetével lett gazdagabb a Schönbrunni Állatkert
Mint az ólomkatonák, úgy állnak két lábukon a szurikáta-csemeték és kíváncsian szimatolnak bele a nagyvilágba.

„Február 6-án csupaszon és vakon születtek, most pedig elhagyják a védelmezõ odút, hogy felfedezzék az állatkert minden zegét-zugát“ – nyilatkozta Dagmar Schratter, a Schönbrunni Állatkert igazgatónõje. A szemtelenül kíváncsi állatok gondtalanul játszanak, feltúrják a homokot és felforgatják az egész állatkerti kolóniát. Bár még anyatejen élnek, hamarosan leválnak anyjukról és átszoknak az ínyenc rovar-csemegére.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

A szurikáták – más néven négyujjú manguszták – a mongúzfélék családjába tartoznak. Csapatokban élnek, ahol csemetéiket közösen nevelik, így néhány nappal születésük után már nem csak anyjuk az egyetlen állat, akihez kötõdnek. A szurikáták kolóniájában eleve jó a munkamegosztás: van aki bébiszitterként, van aki vadászként és van aki õrszemként találja meg a helyét.

A Schönbrunni Állatkert bizonyára jó otthon lesz a hármasikrek számára, hisz épp egy hete, március 10-én nyújtották át Dagmar Schratter igazgatónõnek az „Európa legjobb állatkertje 2010“ díjat. „A többi állatkert is egyetértett velem abban, hogy a Schönbrunni Állatkert kiérdemelte az elsõ helyet“ – nyilatkozta Anthony D. Sheridan brit szakember a díjátadás alkamából.

A kutató a felmérés során 21 európai ország összesen 80 állatkertjét tanulmányozta, helyben ellenõrizte az állatok körülményeit, beszélgetéseket folytatott az igazgatókkal, kérdõíveket és éves beszámolókat értékelt ki. Az eredmény nem meglepõ: már 2008-ban, Sheridan legutóbbi felmérése alkalmával is tarolt a bécsi állatkert. Azóta további elõrelépések történtek, különösen a Dél-Amerika Parkot, az orangutánok üvegházát és a pandák tenyésztésénél aratott sikereket dícsérte a szakember.

Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra