2024.04.18. - Andrea, Ilma

Kutya szoptatja az újszülött kínai vörös pandákat

Kutya szoptatja az újszülött kínai vörös pandákat
A kínai Taiyuan Shanxi állatkert két újszülött vörös pandáját a születésük után elhagyta az anyjuk, így a gondozóknak nagyon hamar megoldást kellett találniuk a problémára.

A pandabébik születésekor az állatkert nyitva volt, így az eseményt több száz ember láthatta élõben.

A bocsok világrajövetele után az anyjuk hátat fordított nekik, és elvonult a ketrec hátsó részébe. A gondozók több alkalommal is az anya közelébe vitték a kicsiket, de az minden alkalommal otthagyta õket.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

Az állatkert munkatársai Taiyuan külvárosában egy állatvédelmi központban találtak 3 olyan kutyát, amely az elmúlt idõszakban más állatokat is szoptatott. Ilyen volt például a kutya szoptatta macska esete, amely már Magyarországon is elõfordult.

A kis termetû pandák a mosómedvék családjába tartozik, de táplálkozásuk a kínai õshonos pandáéra hasonlít. Amint az állatok önállóan is képesek táplálékukat felkutatni, úgy teljes mértékben csak a Himalájában fellelhetõ bambuszt fogyasztják.

A két kis pandának szerencséje volt, hiszen az egyik kutya magához fogadta õket, így azok táplálását sikerült a gondozóknak megoldania. Az állatkert munkatársai ezen eset után nem engedik meg, hogy egy-egy állat születését a nagy nyilvánosság is nyomon kövesse, mert nem szeretnék azt megkockáztatni, hogy újabb újszülött állatokat hagyjon magára az anyjuk.



Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra