2024.03.29. - Auguszta

Elõzzük meg az állatkínzást!

Elõzzük meg az állatkínzást!
Legyél Te is Állatvédõ!

Az emberek végtelenül sokat bántalmazzák az állatokat. A továbbiakban megtudhatod, hogyan segíthetsz az állatkínzás megelõzésében. Az állat is élõlény, de sajnos nem minden ember tekinti annak.

Az állatokkal szembeni erõszaknak több formája is létezik, ezek történhetnek szándékosan vagy akaratlanul. Az állatkínzás megelõzése nagyon fontos, fõleg, hogy az emberi érzéketlenség napról-napra általánosabb lesz.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

Az egyházi emberek tanításai szerint Isten mindenkiben és mindenben benne van és a hívõk nagy odaadással imádkoznak, hogy Istennek kedvére tegyenek. Érdekes módon pont ezek az emberek azok, akik bántalmazzák az állatokat. Nem furcsa? Mit lehet tenni az állatkínzás megelõzése érdekében? Hogyan segíthet bárki ilyen esetben? Léteznek állatkínzás elleni törvények?

Kommunikálj és továbbítsd az üzenetet (az üzenet lényegét)!

A tudatlanoknak fel kell hívni a figyelmét az állatkínzással kapcsolatos dolgokra. Ha tanúja voltál bármilyen formában történõ állatkínzásnak, beszélned kell az erõszakot elkövetõ személlyel. Tenned kell valamit az állatkínzás megelõzése érdekében. Ha nem teszel semmit ennek érdekében, akkor mondhatni te is bûnös vagy. Bedolgozhatsz egy olyan csoportnak, amely az ilyen sorsú állatok jogaiért kûzd. Sok szervezet létezik, amely azért kûzd, hogy jobb életet biztosítson a kóbor állatoknak. Ha bármilyen állatokkal szembeni erõszaknak vagy a tanúja, jelentsd föl. Önkéntesként is támogathatod az ilyenfajta szervezeteket. Minél több a segítség, annál több minden megvalósulhat! Gyûjthetsz ételt és takarót az állatok számára. Tarts gyûlést vagy megbeszéléseket a szomszédaid körében és világosítsd fel õket a sok állatot érintõ problémáról. Ahhoz, hogy megelõzd a szomszédaid körében elõforduló esetleges állatkínzást, szükséges, hogy résen legyél. Az állatkínzáshoz tartozik az állat megverése vagy megölése vagy az elhanyagolása (ha megvonják tõle az ételt vagy a szállást).

Sok országban gyakorolják az állatkínzás elleni törvényeket. Meg van adva a lehetõség, hogy részt vegyél olyan szervezetekben, amelyek az állatok jogaiért és az állatkínzás megelõzése érdekében harcolnak. Reménykedünk abban, hogy jobb életet tudunk biztosítani ezeknek az ártatlan állatoknak.





Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra