2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Barangolás a Fõvárosi Állat- és Növénykertben

Barangolás a Fõvárosi Állat- és Növénykertben
Magyarország egyben Budapest csodás látványosságai közül, szerintem egyik a Fõvárosi Állat- és Növénykert. Már nem csak azért, mert szeretem az állatokat és, hogy ha valami új helyen járok szívesen meglátogatom az ottani állatkertet, hanem azért is, mert a Budapesten lévõ beletartozik a világ legrégibb de egyben legnagyobb állatkertjei közé is.

Aki mostanság járt ott az észrevehette, hogy rengeteg újítás van az állatkertbe, valamint több helyen építkeznek.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

Például az un. „kis vidámpark” területén póni park nyílt, ami nagyban vonzza az idelátogató kisebb gyerekeket. Valamint jelenleg is rekonstruálják a Nagy-tavat és a Sziklakertet.

De térjünk vissza az elkészült dolgokra, amik vonzzák az embereket az állatkertbe, mert gondoljunk bele miért is kéne nekünk elmenni az állatkertbe? Vagy ha ott vagyunk, mit kell megnézni, vagy mit érdemes? Ha kisgyerek is van közöttünk, akkor az általában három helyre akar menni. Az egyik a „Makik test közelben” címû rész ahol a látogatók besétálhatnak a gyûrûsfarkú makik közzé és egész közelrõl megnézhetik õket.
(Itt a makik akár szó szerint a fejünk felett is mászkálhatnak.)

A második természetesen a jó öreg bevált állatsimogató rész, ahol ráadásul most kölyök kecskék is tartózkodnak akiket imádnak a kisgyerekek, bár ezt szerintem minden korosztálynak jó megnézni, mert igaz „csak” kecskék vannak ott meg persze nem utolsó soron egy láma is, de ettõl függetlenül igazán jó szórakozás lehet. Bár az már nem mindig jó, ha egy-egy pimaszabb kecske a zoo csemegével nem éri be és a pulcsinkat, kabátunkat akarja megszerezni. (A fiatal kis kecskék is nagy rajongói a gyerekeknek és a zoo csemegének.)

A harmadik hely pedig, az elõbbiekben említett nem rég épült póni park, amiért persze minden gyerek oda van. Bár szerintem ez megint olyan dolog, amit minden korosztálynak érdemes megnézni, mert tényleg tündéri állatok tudnak lenni.

Viszont ha nem kisgyerekkel megyünk, akkor én ezek mellett még mindenkép nagyon tudom ajánlani az Élet-Halál házat, amiben rengeteg érdekes dolgot láthatunk, valamint tudhatunk meg. Valamint a Hüllõház látogatása is nagyon ajánlott mert, mondjuk lehet, hogy pónikat minden nap látunk, ha esetleg lovagolunk vagy csak az utcán elmegy egy lovas kocsi esetleg póni fogat, de szerintem kígyókat nem mindennap nézhet az ember.

Ha viszont csak egy kis kikapcsolódásra vágyunk, hátunk mögött hagyni a városi életet és állatokat nézni kényelmes környezetben anélkül, hogy órákat utaznánk kocsival vidékre, hogy esetleg megpillanthassunk egy-egy vadállatot vagy egy tehenet, akkor is nagyon ajánlom az állatkertet. Én személy szerint nagyon szeretek kimenni és leülni egy padra és onnan nézni az állatokat. Mivel az állatok nyugodtága, talán ránk is hathat ebben a stresszes és felgyorsult világban.

Írta: Gröndahl Gabriella



Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra