2024.03.29. - Auguszta

Kutyákat akasztottak fel Ózdon - vigyázat, durva képpel!

Kutyákat akasztottak fel Ózdon - vigyázat, durva képpel!
2010. 02.22-én este csörgött a telefonom, és egy bejelentés érkezett Arlóból, miszerint egy úr két felakasztott kutyatetemet talált saját kutyája sétáltatása közben. 23-án, kedden, reggeli órákban kimentünk egy állatbaráttal, és sajnos, saját szemünkkel kellett meggyõzõdnünk róla, hogy a bejelentés igaz.

Arlóban, a romatelep mögötti területen, egy vízvezeték lezáró aknájában két felakasztott kutya teteme volt található.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

Redõnyhúzó zsinórral kötötték fel a két közepes testû, jobb sorsra érdemes állatot. Egyikük zsinórja elszakadt, õ az akna mélyén lelte halálát, másikuk a nyakára tekert zsinór végén.

Azonnal az Ózdi Rendõrkapitányságra mentem, és a HEROSZ Ózdi Szervezete nevében ismeretlen elkövetõk ellen feljelentést tettem. Ezt követõen két helyi rendõr kijött velem és a bejelentõvel a helyszínre és hatósági fotókat készítettek. Hamarosan a Borsodnádasdi Rendõrség emberei is kivonultak, és az ózdi hatósági állatorvost hívták ki helyszínelni, aki kérdésemre elmondta, hogy a két meggyilkolt kutya úgynevezett "áldozati kutya" szerepét töltötte be kivégzésüket megelõzõen. Ez azt jelenti, hogy elvadított, verekedtetésre használt kutyákat edzettek szerencsétleneken. Miután majdnem halálra tépették õket, a két magatehetetlen kutyát az aknáig vitték, és ott felakasztották õket. Sebektõl sajgó testtel, iszonyatos kínok közt pusztultak el mindketten.

A hatóság nyomoz, de sok jóval, szóban elmondva, nem bíztattak. A bejelentõ és én is kértük õket, menjenek be az arlói iskolába, és az igazgatóval végigjárva az osztályokat, kérdezzék ki a gyerekeket, õk a legbeszédesebbek. Kutyaviadalok rendszeresen folynak Ózdon és környékén, ez ügyben már tettem egy feljelentést 2008-ban, de akkor ezt, bizonyíték hiányában lezárták. Azóta is tudvalevõ, hogy a dolog zajlik. Nemcsak Ózdon, hanem szinte teljes vonzáskörzetében, és információk szerint egyre több városban, községben is.

Tanúskodni senki sem mer, azonban, a viadalt szervezõk, és az azon fogadók, azt élvezõk, és népszerûsítõk, minden eddig begyûjtött információm szerint romák. Talán éppen ezért, vagy az ügy veszélyessége miatt, senki nem mer az egyértelmûen létezõ kutyaviadal ellen fellépni. Ezt a két kutyát brutálisan bántalmazták megvadult harci kutyák segítségével, majd pedig egy redõnyzsinórral felakasztották õket. Haláluk égbe kiált. Több száz szerencsétlen négylábú végzi évente áldozati kutyaként az életét.

Ki a felelõs ezért? Miért nem lép a rendõrség? Meddig mehet ez még így tovább? Kérdések százai tornyosulnak bennem. Várom a ózdi és a borsodnádasdi rendõrség lépéseit, amennyiben ezek nem lesznek számottevõek, bármeddig hajlandó vagyok elmenni, hogy végre megállítsa valaki ezt az iszonyatot, ami itt, városunk utcáin is zajlik. Sokan hallják a velõtrázó sikolyokat, látják a valahová igyekvõ, kapucnis, félelmetes suhancokat habzó szájú pitbulljaikkal, de az emberek félnek. Ezen, ma, itt, nem csodálkozhatunk. De ettõl az áldozati kutyák még nem menekülnek meg. Azon a két kutyán már nem segíthetünk, de talán tehetünk valamit, hogy az elkövetõk meglakoljanak, és hogy végre véget érjen ez a borzalmas, poklot idézõ „szerencsejáték”, egyszer és mindenkorra. Ehhez kérek segítséget, a helyi lakosságtól pedig azt kérem, aki bármit tud a két megölt kutyáról, vagy esetleges gyilkosaikról, az a Rendõrség, és a HEROSZ Ózdi Szervezete felé is jelezze. Ne feledjék: bûnösök közt cinkos, aki néma. Arról már nem is beszélve, hogy ha egy nemzet nagysága abban rejlik, hogy bánik az állatokkal, akkor az a nemzet, amelyik kutyákat vadít el úgy, hogy más kutyákat tépet szét velük, illetve, ahol ezt hallgatólagosan megengedik, az mekkora lelki nagyságról tesz tanúbizonyságot?

Várom azon fórumok, újságok, egyéb médiumok jelentkezését, akik felvállalják a tiltott kutyaviadalok elleni harcot, és megjelentetik e két szerencsétlen négylábú (az ember legjobb barátai) sorsát.

Állatbaráti tisztelettel:
Fazekas Ildikó
HEROSZ Ózdi Szervezete elnök

Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra