2024.03.29. - Auguszta

Dobbermann az áldozat...

Dobbermann az áldozat...
A magyar tenyésztõi szakszerûtlenség és maffia stílus új áldozata lett egy német házsapár és ennek következtében VITA, a 8 hónapos dobberman szuka kutya. Egy múlt év júniusában született alomból, fekete-cser színû, dobberman szukát vásároltak, fajtatiszta kutyához méltó áron, chipp azonosítással, származási lappal, oltásokkal és a magyarországon illegálisan, de még végezhetõ fülkupírozással. Természetesen a tenyésztõ részérõl az ilyenkor szokásosos mindenféle pozitív öntömjénezéssel, kennel dicsõítéssel és az õsök küllemkiállítási serleggyüjteményének fölemlegetésével.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

A hivatalos FCI/MEOE nyilvántartással rendelkezõ kenneltulajdonos még egy magas antikváriumi értékkel rendelkezõ, német kiadású fajtabemutató szakkönyvet is kölcsön kért és kapott a jóhiszemû vásárlóktól.

A tények:

- A kutya eladásáról nem készített a tenyésztõ adásvételi szerzõdést/megállapodást és a vételi árról nem adott bizonylatot vagy számlát

- A származási lapot többszöri megkeresésé és kérés, hosszadalmas huza-vona után, többszöri felszólításra 2010 február közepén küldték el a kutya tulajdonosai (Köszönet illeti a MEOE elnökének és a Törzskönyvezési Osztály munkatársának segítségét és közbenjárását a kutya azonosításában és a származási lap keresésében nyújtott segítségért !)

- A származási lapról a gazdik legnagyobb meglepetésére, - a tenyésztõ korábbi állításával ellentétben, - kiderült, hogy 'A szülõ nem rendelkezik az elõírt minõsítéssel'!

- A 'kölcsön' könyvet nem tartalmazta a postai küldemény.

- A kutyába elhelyezett chip azonosítóról kiderült, hogy az olasz származású.

- A vételi árba foglalt chip-regisztráció nem történt meg

- A tenyésztõ - a leendõ tulajdonosok kérésével ellenkezve, - ragaszkodott ahoz, hogy a kutya fülének kupírozását egy általa szuper jó munkát végzõ, nagyon ügyes és gyakorlott állatorvos végezze, de a kutya 6 hónapos korára kiderült, hogy a füle nem szimetrikusan és anatómiailag tévesen lett csonkolva ami maradandó külsõ változást okozott.

- A kutya 8 hónapos korára, - beltenyésztési genetikai okokra visszavezethetõ, - fogzomác károsodásban szenved (Szerencsére csak egy fogat érint a betegség !)

- A kutyánál, 8 hónapos korában, - beltenyésztési genetikai okokra visszavezethetõ, de látásának minõségét nem befolyásoló, - szemhibát lehetett diagnosztikálni.

A kutya tulajdonosaiban egy világ omlott össze, miközben egy reálishoz közeli kép kezdett kialakulni a magyar kutyatenyésztõi és állatorvosi viszonyokról.

A történtek után becsapva érzik magukat és nem akarják ezt a kutyát megtartani !

VITA új gazdit keres! Egy tapasztalt kutyatartót, esetleg egy dobberman rajongót, aki a történtek ellenére, a küllemi hibáinak elfogadásával együtt gondviselõ gazdija lenne.

/4 tappancs/
Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra