2024.04.23. - Béla

Szelektív hulladékgyûjtés

Szelektív hulladékgyûjtés
2010. január 9.-én szombaton egy furcsa papírdobozt helyeztek el Szekszárdon, Baranya-völgyben a buszmegállóban. A dobozban hat rémült kiskutya sírt remegve, melynek egyik oldalára ezt írták szép nagy betûkkel: SZEMÉT! Nyilvánvalóan csak szelektív hulladékgyûjtésrõl lehet szó. A feleslegessé vált kiskutyák a szemétbe, a kukába valók.

A betûket elnézve arra következtetek, hogy a szöveget egy nõ írta, megfontoltan szép nagy betûket kanyarítva, a végére még egy méretes felkiáltójelet is tett.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

Nem tagadom, elérte a kívánt hatást, felfigyeltek a dobozra, bár a kutyák a szeméttelep helyett a szekszárdi kutyamenhelyre kerültek.

A kutatások szerint a nõk nagyon ritkán válnak állatkínzókká. Érdekes, ez Szekszárdon valahogy másként van: hallottam már a városban olyan nõrõl, aki több mint ötven kutyát tartott a házában szörnyû körülmények között, nyomoztak olyan idõs asszony ügyében, aki a patakba dobálta a kutyája kölykeit remélvén, hogy megfulladnak. Ismertem olyan nõt aki a fajtatiszta kutyáitól szabadult meg könnyedén, mert már nem hozták az elvárt hasznot, hallottam olyan asszonyról is, aki lelkiismeret-furdalás nélkül fojtja vödör vízbe az újszülött kutyákat és macskákat. Ezek a nõk mind köztünk élnek észrevétlenül.

Mindig is azt gondoltam, hogy a nõk érzékenyebbek, mint a férfiak, és gyámolítják a gyengébbeket. Remélem, ez a sok rémhír a kivételek közé tartozik, és mi nõk valóban arra lehetünk büszkék, hogy segítünk a gyerekeken, a szegényeken vagy az ilyen halálra szánt kutyákon.

Fiáth Szilvia

Kutyamenhely Szekszárd

www.kutyamenhely.info
Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra